Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Μetropolitan, Δημήτρης Σούρας, μίλησε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Είναι κάθετος ότι η νομοθεσία στην Ελλάδα το μόνο που καταφέρνει είναι να επιτρέπει στους συγκεκριμένους δολοφόνους να σκοτώνουν ξανά, επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι δράστες δεν σωφρονίζονται και πως είναι άνθρωποι χωρίς ενοχές και ψυχή. 

Διαβάστε ακόμα Γλυκά Νερά: Εστιάζουν σε συγκεκριμένες συμμορίες - Ερευνούν εγκλήματα και σε Χαλκίδα, Κόρινθο

«Θέλω να δηλώσω ότι οι αναλύσεις με ανθρώπους που μιλάνε με τη φιλοσοφία του 18ου αιώνα είναι άκυρες και άκαιρες. Δεν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα, συναισθήματα βίας ή φανατισμού. Όλα αυτά δίνουν άλλοθι. Βρισκόμαστε μπροστά σε δολοφόνους δημιουργημένους, "κλειδωμένους", δήλωσε ο κύριος Σούρας. Και συνεχίζει: «Είναι δολοφόνοι με αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή. Ξέρανε τα πάντα. Όλα τα ιατροδικαστικά στοιχεία που έχουμε, αποδεικνύουν ότι είναι δολοφόνοι. Δεν είναι αρρώστια, δεν θέλουν φάρμακα, ψυχοθεραπεία ή σωφρονισμό. Παλεύουμε χρόνια εμείς οι ψυχίατροι για να πούμε ότι δεν έχουν ενοχές και ψυχή». 

Για το σωφρονιστικό σύστημα δήλωσε: «Τους δίνουμε άλλοθι. Κάνουμε λάθη με το πως τους αντιμετωπίζουμε. Αυτοί οι άνθρωποι θα ξανασκοτώσουν. Δυστυχώς, με τους νόμους που έχουμε αυτή τη στιγμή, που και η ίδια κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί, τους κάνουμε ξενοδοχειακούς υπαλλήλους. Τους κρατάμε για λίγο, δεν τους σωφρονίζουμε αν και δεν επιδέχονται σωφρονισμό και μετά από λίγο τους βγάζουμε έξω». 

Επίσης, αναμένονται στοιχεία και από τα στίγματα των τηλεφώνων. Θα γίνει άρση του απορρήτου και σάρωση των επικοινωνιών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ενεργοποιήσει κεραίες εκπομπής σήματος στην περιοχή. Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία οι δράστες δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία της 20χρονης, αλλά να προέκυψε κατά τη διάρκεια της ληστείας και λόγω του βίαιου προφίλ τους.

Πού εστιάζει η αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά την περασμένη Τρίτη, που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία. Οι Αρχές έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ των δραστών, με τη βοήθεια του συζύγου της Καρολάιν, ο οποίες είδε το πρόσωπο του δολοφόνου της 20χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τόσο η Καρολάιν όσο και ο 32χρονος σύζυγός της, είδαν το πρόσωπο του δράστη, καθώς κάποια στιγμή του έπεσε η μπαλακλάβα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του.

Όπως κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος, όταν ο δράστης ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει την σύζυγό του, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που φορούσε και έτσι είδε το πρόσωπό του. Ο δολοφόνος ήταν έως 30 ετών, μελαμψός, ύψους 1,72 μ. και με περιττά κιλά.

Ο σύζυγος της Καρολάιν περιέγραψε στους αστυνομικούς, με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη, το χρώμα των ματιών του και των μαλλιών του. Δεν μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά μόνο όταν ήταν να εγκαταλείψουν την μεζονέτα είπε κάποιες λέξεις σε μια άγνωστη γλώσσα για τον πιλότο.

Δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία της Καρολάιν

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι Αρχές είπαν ότι πρόκειται για εγκληματίες που επιδιώκουν να βρουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους ιδιοκτήτες. Θέλουν να τους πιέσουν, να τους βασανίσουν. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι ιδιαίτερα βίαιοι. Αυτό σημαίνει ότι και στο παρελθόν θα έχουν κάνει κάτι παρόμοιο.

Η αστυνομία θεωρεί ότι είναι σεσημασμένοι κακοποιοί και αναμένει και από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αποτελέσματα από τα ευρήματα που συνέλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος.

Επίσης, αναμένονται στοιχεία και από τα στίγματα των τηλεφώνων. Θα γίνει άρση του απορρήτου και σάρωση των επικοινωνιών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ενεργοποιήσει κεραίες εκπομπής σήματος στην περιοχή.

Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία οι δράστες δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία της 20χρονης, αλλά να προέκυψε κατά τη διάρκεια της ληστείας και λόγω του βίαιου προφίλ τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA