Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτά είναι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου. Τα μαγαζιά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν- και μάλιστα με διευρυμένο ωράριο - σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ από τις 14 έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου

Διαβάστε ακόμη: ΕΟΦ: Μόνο από τα φαρμακεία η διάθεση των self test

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων, ενώ το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 - με εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους σήμερα αλλά και την επόμενη Κυριακή. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Τέλος στα SMS στο 13033 και στο 13032 για αγορές στα καταστήματα

Θυμίζουμε ότι από την Παρασκευή 14 Μαΐου, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να στέλνουν πλέον SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις τους αλλά και στο 13032 για τις αγορές τους στα καταστήματα. Τα SMS, που μας «συνόδευσαν» σε όλη τη διάρκεια του lockdown, μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς «άνοιξαν» και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA