Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα βρέφη και τα νήπια επιστρέφουν αύριοΔευτέρα 17 Μαΐου, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς μάσκες και self test τα ίδια αλλά με αυστηροποιημένο πρωτόκολλο, μετά την άρση του lockdown, όπως η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.

Διαβάστε ακόμα: Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ανοιγμα στις 17 Μαΐου, 10 Μαϊου σχολεία και φροντιστήρια

Η υφυπουργός επισήμανε όμως ότι δύο φορές την εβδομάδα οι βρεφονηπιαγωγοί θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test και θα φορούν μάσκα στους χώρους εργασίας τους. Όπως εξήγησε, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν αλλά με πιο αυστηρό πλέον το πλαίσιο λειτουργίας τους καθώς την προηγούμενη φορά τα μέτρα ήταν προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά. 

«Το συζητήσαμε αρκετά με τους λοιμωξιολόγους. Τα παιδιά έχουν πολύ ευαίσθητη ηλικία για να κάνουν τα ίδια self test και να φορούν μάσκες», επισήμανε η Δόμνα Μιχαηλίδου, αναλύοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επαναλειτουργήσουν από αύριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και τι θα πρέπει να προσεχθεί από τους γονείς.

Η υφυπουργός Εργασίας, εκτός από τα μέτρα με τις μάσκες και τα self test, αναφέρθηκε και στον ψηφιακό έλεγχο που θα ξεκινήσει από τη νέα χρονιά να ισχύει στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δείτε τι είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

Τα επόμενα βήματα μέσα στον Μάιο

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες ανοίγουν και μία σειρά από δραστηριότητες. Συγκεκριμένα:

  • Στις 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι
  • Στις 24 Μαΐου τα ΟΠΑΠ PLAY σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο
  • Στις 28 Μαΐου τα ανοικτά θεάματα (συναυλίες)
  • Στις 31 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία πληθυσμού 1/10 τμ- 2 self tests/ εργαζόμενους, οι υπηρεσίες ευεξίας σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής και τα catering και οι χώροι δεξιώσεων κλπ σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA