Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ημέρες μετά την ποινική δίωξη του εισαγγελέα με τις κατηγορίες για δύο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό, έγιναν γνωστά ορισμένα από αυτά που ισχυρίζεται στο υπόμνημα που κατατέθηκε διά του δικηγόρου του ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο ηθοποιός απαντά στις κατηγορίες που έχουν γίνει εις βάρος του στο ΣΕΗ και σε όσες πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Μάλιστα, για την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, που μαζί με Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκαναν τις πρώτες καταγγελίες, υποστηρίζει πως διατηρούσαν σχέση εν γνώσει της γυναίκας του.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega, στο υπόμνημα που είχε κατατεθεί στον εισαγγελέα πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, ο Πέτρος Φιλιππίδης χαρακτηρίζει ψευδείς κι ανυπόστατες τις κατηγορίες και εκφράζει τον σεβασμό του στη γενετήσια ελευθερία και τη γυναίκα.

Διαβάστε Ακόμη: Απολογία Φιλιππίδη: Με την ηθοποιό είχαμε σχέση - Δεν έγινε τίποτα χωρίς τη θέλησή της

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και τη γενετήσια ελευθερία».

Δεν αρκείται όμως σε αυτό. Στο υπόμνημα ο Πέτρος Φιλιππίδης περνάει επί της ουσίας στην αντεπίθεση, παρουσιάζοντας μια διαφορετική ιστορία. Όπως αναφέρεται εκεί, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η RealNews, η καταγγέλουσα ηθοποιός για τον βιασμό, κόρη ηθοποιού, είχε ερωτική εμμονή μαζί του και τον παρενοχλούσε με μηνύματα και τηλεφωνήματα ενώπιον της συζύγου του.

«Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική… Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δε της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και την σύζυγό μου».

Διαβάστε Ακόμη: Βάνα Μπάρμπα: «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη, αρκετά πια» – Αντιδράσεις για την δήλωσή της

«Με την Παπαχαραλάμπους είχαμε σχέση»

Για την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, που μαζί με τις Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκαναν πρώτες καταγγελία εις βάρος του, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει πως διατηρούσαν σχέση για 6 μήνες και μάλιστα η γυναίκα του είχε λάβει γνώση αυτής της σχέσης λόγω της έντονης συναισθηματικής εμπλοκής του.

«Η γνωριμία μου με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000. Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ έντονη έλξη και ήδη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση “Οι ηλίθιοι” στο θέατρο Βρετάνια τη σεζόν 2000 -2001, είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες. Συνευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών. Είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά την διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση.

Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά».

7 μάρτυρες υπεράσπισης έχει ο Πέτρος Φιλιππίδης

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega πριν λίγες ημέρες, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει 7 μάρτυρες υπεράσπισης, που έχουν καταθέσει όλοι στον εισαγγελέα και μάλιστα με στοιχεία κατά των τριών γυναικών-βασικών κατήγορων του ηθοποιού. Μία από  τους μάρτυρες είναι η σύζυγός του, η κ. Ελπίδα Νίνου, έχει καταθέσει πως γνωρίζει τις δύο από τις τρεις καταγγέλουσες και για τη μία είπε πως γνωρίζει το κίνητρό της πίσω από την καταγγελία της.

Πότε θα δικαστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης

Μετά την ποινική δίωξη που έγινε, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα διά φυσικής παρουσίας κι όχι διά υπομνήματος. Ταυτόχρονα, θα κληθούν ξανά όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης και οι κατήγοροι και μετά την απολογία του ηθοποιού, θα αποφασιστεί αν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

Ως προς την εκδίκαση της υπόθεσης, αυτή μπορεί να τραβήξει αρκετούς μήνες, με ειδικούς να εκτιμούν ότι θα πάει σίγουρα μετά το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να σταματήσει να μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα. 

Αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Μαρακάκη, ο ηθοποιός μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης ως και 20 έτη 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA