Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΙ 101,3, τις επόμενες μέρες πρόκειται να συζητηθεί από τους ειδικούς το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και η επαναλειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή την φάση της πανδημίας η κυβέρνηση προχωρά βήμα - βήμα.

Διαβάστε ακόμη: Άρση lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί - Τα επόμενα βήματα «χαλάρωσης»

Ερωτηθείσα για το ένα self test που θα διεξάγεται στο εξής κάθε εβδομάδα στα σχολεία, ανέφερε ότι τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών, ενώ η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της συνολικής αποκλιμάκωσης σε πολλές δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται πως από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου, μαθητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καλούνται να διενεργούν ένα τεστ την εβδομάδα, παρά το μπέρδεμα που ακολούθησε τις τοποθετήσεις που έκαναν η Ζέττα Μακρή και ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος στον τηλεοπτικό αέρα.

Η υπουργός, σημείωσε ακόμη ότι εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις πανελλαδικές από κορονοϊό, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Στόχος ο εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας. Επισήμανε, παράλληλα, ότι στη βάση αυτού του εξορθολογισμού, το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα.

Τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια, ενώ υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπουργός διευκρίνισε πως από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της τρίτης Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων, είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ. Ανέφερε, τέλος, ότι από φέτος θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA