Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βίντεο με τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια - Εκατομμύρια στρέμματα έγιναν «στάχτη»

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις δασικές φωτιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια καθώς έχουν καεί περίπου οκτώ εκατομμύρια στρέμματα και ο νομός Ηλείας μετρά τον βαρύτερο απολογισμό

Στιγμιότυπο από δασική πυρκαγιά στην Ηλεία (Πηγή: Eurokinissi)
Στιγμιότυπο από δασική πυρκαγιά στην Ηλεία (Πηγή: Eurokinissi)

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις δασικές φωτιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Έχουν καεί περίπου οκτώ εκατομμύρια στρέμματα και ο νομός Ηλείας μετρά τον βαρύτερο απολογισμό. Με αφορμή την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου το meteo.gr παρουσιάζει ορισμένα στατιστικά στοιχεία από μεγάλες δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Μάτι: «Καταπέλτης» ο ανακριτής κατά των κατηγορουμένων - «Αδιαφόρησαν επιδεκτικά και κοίταζαν τη φωτιά σαν τον Ξέρξη»

Σε βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή μεγάλων δασικών πυρκαγιών, δηλαδή αυτών που έκαψαν πάνω από 500 στρέμματα η κάθε μία, ανά έτος για την περίοδο 2010-2020. Επιπλέον, διακρίνονται οι περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν περισσότερο κάθε έτος, με βάση την ένταση και το μέγεθος των εστιών.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τελευταία 20 χρόνια ξέσπασαν 115.433 δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση 7.890.190 στρεμμάτων. Το τοπίο της Ελλάδος έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές, ενώ το 1% όλων των δασικών πυρκαγιών ευθύνεται για το 80% της συνολικής καμένης έκτασης την τελευταία 20ετία.

Image
Διάγραμμα για τις δασικές πυρκαγιές (Πηγή: meteo)
Διάγραμμα για τις πυρκαγιές (Πηγή: meteo)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά