ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2021 17:58

Live streaming: Η πρώτη δια ζώσης ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

Νέα εποχή για τις καθιερωμένες ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς από το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιούνται δια ζώσης με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων - Δείτε LIVE

Live streaming: Η πρώτη δια ζώσης ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό
Ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης για τον κορονοϊό πραγματοποιείται στις 18:00, από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε ακόμη: Την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 40-44

Αρχικά, η κυρία Θεοδωρίδου καλωσόρισε τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο υπουργείο Υγείας για την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

«Ανοσία έως και 13 μήνες»

Στη συνέχεια, η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη διάρκεια της προστασίας από τα αντισώματα είτε έπειτα από εμβολιασμό είτε έπειτα από νόσηση, μιλώντας για διάρκεια έως 7 μήνες. «Πριν λίγες ημέρες προδημοσιεύτηκε μια πολυκεντρική μελέτη, με τίτλο “Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης”. Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν», είπε χαρακτηρίζοντας την μελέτη ενθαρρυντική, καθώς είναι η πρώτη που μιλά για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους. Η ίδια μίλησε για ενθαρρυντικά στοιχεία και σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις ενώ σημείωσε πως δημιουργούνται ελπίδες για ύπαρξη ανοσίας πολύ περισσότερο από ένα χρόνο.

«Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου», τόνισε ακόμα, λέγοντας πως με τα νέα στοιχεία καταρρίπτονται δύο επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων: Ότι δηλαδή το εμβόλιο δεν προστατεύει για πολύ καιρό και ότι δεν «καλύπτει» τις μεταλλάξεις. «Επιχειρήματα του τύπου οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο δεν ισχύουν και όσοι το επικαλούνται κάνουν λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων».

Πού βρισκόμαστε με τα εμβόλια στην Ελλάδα

Στην συνέχεια, μίλησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Σήμερα έγιναν 90.000 εμβολιασμοί και θα κλείσουμε με περίπου 110.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν γίνει 4.377.000 εμβολιασμοί. 2.817.000 πολίτες έκαναν την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 26,8% και 1.615.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 15,4%».

Πάντως, ο κ. Θεμιστοκλέους έβγαλε… είδηση, καθώς ανακοίνωσε πως από την προσεχή Παρασκευή, 21 Μαΐου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ