Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα κατάθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών θα δώσει εντός της ημέρας ο 32χρονος σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια των κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: «Έχουμε το μωράκι μας, που μας άφησε το κοριτσάκι μας» - Συγκλονίζει η μητέρα της

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ελπίζουν τώρα ότι ο πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας θα μπορέσει να παράσχει επιπλέον στοιχεία στην έρευνα. Μέσα από τις καταθέσεις που έχει δώσει ο 32χρονος, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μία εικόνα για τη σωματοδομή των δραστών (ύψος, βάρος) και κάποια στοιχεία για το πρόσωπο του ενός και συγκεκριμένα του κακοποιού που του έπεσε η μπαλακλάβα από το πρόσωπο. Χρειάζονται, όμως, περισσότερα, καθώς πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη έρευνα, με δεδομένο ότι οι κινήσεις τους δεν έχουν καταγραφεί στις κάμερες που είχε το νεαρό ζευγάρι τόσο εκτός της μεζονέτας όσο και στο εσωτερικό για να βλέπουν τις κινήσεις του 11 μηνών βρέφους τους. 

Την ίδια ώρα, πάντως, καθώς περνούν οι ημέρες γίνεται όλο και πιο σαφές ότι για την έρευνα της υπόθεσης υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προχωρούν, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει προκύψει ταυτοποίηση γενετικού υλικού με κάποιον σεσημασμένο κακοποιό. Βέβαια, υπάρχει μία πολύ μεγάλη βάση δεδομένων που πρέπει ακόμη να ελεγχθεί, καθώς στη «δεξαμενή» της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες «ορφανά» δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Στη ΓΑΔΑ για εξέταση ο Γεωργιανός

Όσον αφορά τον 30χρονο Γεωργιανό κακοποιό που εντοπίστηκε και συνελήφθη στον Έβρο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα να επιχειρεί να διαφύγει από τη χώρα, θα εξεταστεί μεν στη ΓΑΔΑ (σ.σ. ενδεχομένως να κληθεί να τον αναγνωρίσει και ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν) δεν φαίνεται όμως  - μέχρι στιγμής - να προκύπτει εμπλοκή του στην υπόθεση. Βέβαια, θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη καθώς εμπλέκεται σε άλλη άγρια εισβολή σε σπίτι με στόχο την κλοπή.

Ακόμη, χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι μετά και την επικήρυξη με 300.000 ευρώ, πολλοί είναι αυτοί που έχουν δήθεν «στοιχεία» και προσπαθούν να κερδίσουν είτε τα χρήματα είτε τα... 15 λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν, σύμφωνα με τον Άντι Γουόρχολ. Δυστυχώς, όμως, περισσότερο μπερδεύουν και δυσκολεύουν τις έρευνες ή γεννούν ψευδείς προσδοκίες, παρά συνεισφέρουν στις προσπάθειες των αστυνομικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήθεν κατάθεση 15.000 ευρώ σε ΑΤΜ στα Λιόσια, που δεν επιβεβαιώνεται από τη ΓΑΔΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA