Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η ανάκριση με κατηγορούμενο τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος διώκεται για τα κακουργήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. Ο ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες και στο υπόμνημά του στρέφεται κατά των γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Διαβάστε ακόμα: Πέτρος Φιλιππίδης: Με την Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους είχαμε σχέση και το γνώριζε η γυναίκα μου

Όπως αναφέρει το ΑΝΤ1, οι τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη στον εισαγγελέα για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού έχουν δηλώσει ήδη παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αναμένουν την κλήση από τον ανακριτή ώστα να καταθέσουν εκ νέου για όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ηθόποιο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο πολυσέλιδο υπόμνημα που απέστειλε στην εισαγγελία αρνείται ότι προέβη σε σεξουαλικές επιθέσεις και κάνει λόγο για αντιφάσεις και αυτοαναιρέσεις στις καταγγελίες των γυναικών. «Ουδέποτε προέβην σε ουδεμίαν πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία».

Ο δημοφιλής ηθοποιός υποστηρίζει ότι η γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό το 2018 είχε εμμονή μαζί του και προσπαθούσε να τον προσεγγίσει ερωτικά. «Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική. Εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου. Με καλούσε στο τηλέφωνο ακατάλληλες ώρες με επιμονή μέχρι να της απαντήσω 'θέλοντας απλώς να με ακούσει'».

Στις έγγραφες εξηγήσεις του ο ηθοποιός κάνει ειδική μνεία στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη τον είχαν καταγγείλει επώνυμα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για πράξεις που είναι παραγεγραμμένες. «Είναι καθ΄όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι κατά τη διάρκεια των προβών στο θέατρο την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση. Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει συμπεριλμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά».

Όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, η ανακριτική διαδικασία θα πρέπει να τρέξει γρήγορα προκειμένου να μην ανακύψουν προβλήματα παραγραφής. Αφού κλείσει ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων, ο ανακριτής θα καλέσει σε απολογία τον Πέτρο Φιλιππίδη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο, λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών, ακόμα και να κρατηθεί προσωρινά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA