Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξαιρετικά ανθυγιεινή έως και θανατηφόρα είναι η εργασία για περισσότερες από 55 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν, είτε από εγκεφαλικό είτε από καρδιά λόγω της υπερεργασίας.

Διαβάστε ακόμα: Νομοσχέδιο για τα εργασιακά: «Ευάλωτοι οι εργαζόμενοι όσο περιορίζονται οι συλλογικές συμβάσεις»

Συγκεκριμένα, 745.000 θάνατοι αποδίδονται ή προκλήθηκαν από έκθεση σε πολλές ώρες εργασίας το 2016. Οι ερευνητές τονίζουν πως όσοι συστηματικά υπόκεινται σε μεγάλα ωράρια ειδικά από την ηλικία των 45 ετών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μελλοντικά, για εγκεφαλικό ή ισχαιμικό επεισόδιο. Τα στοιχεία της έρευνας, της πρώτης τέτοιου είδους στα χρονικά, δείχνουν ακόμη πως οι άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 55 ώρες την εβδομάδα έχουν 35% περισσότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό και 17% περισσότερες πιθανότητες για ισχαιμικό επεισόδιο σε σύγκριση με όσους εργάζονται οκτάωρο.

Άνδρες οι τρεις στους τέσσερις

Το 72% των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τις πολλές ώρες εργασίας ήταν άνδρες, ηλικίας από 60 μέχρι και 79 ετών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως η πανδημία σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα της ανεργίας θα δημιουργήσουν ακόμη πιεστικότερες συνθήκες για τους εργαζομένους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA