Μενού
  • Α-
  • Α+

Με SMS θα ενημερώνονται από φέτος για τις βαθμολογίες τους οι μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας - έπειτα από σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη και της αρμόδιας υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως - η νέα εποχή του κορονοϊού συνοδεύεται από μία ακόμη αλλαγή στο συνηθισμένο τρόπο που διεξάγονταν οι Πανελλαδικές. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, αρχής γενομένης από φέτος, θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για τα εξής:

  • α) τη βαθμολογία τους και
  • β) για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Αυτό, δηλαδή, σημαίνει ότι για πρώτη φορά από φέτος οι μαθητές δεν θα τρέξουν στα σχολεία να δουν τον πίνακα με τις βαθμολογίες που θα λάβουν από τις πανελλαδικές αλλά θα ενημερωθούν πολύ πιο γρήγορα με SMS στο κινητό τους. 

Η σύσκεψη που είχαν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε ως επίκεντρο τις δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και την ψηφιακή ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας. «Οικοδομώντας στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, εργαζόμαστε καθημερινά για το αναβαθμισμένο σχολείο, το αναβαθμισμένο πανεπιστήμιο του αύριο, με γνώμονα την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας», επεσήμανε σχετικά η Νίκη Κεραμέως.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν: 

  • Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας) 
  • Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στα Αρχαια Ελληνικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) , Βιολογία (ΟΠ Σπουδών Υγείας
  • Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 σε Κοινωνιολογία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και ΟΠ Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (ΟΠ Θετικών Σπουδών και ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 σε Ιστορία, (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών και ΟΠ Σπουδών Υγείας, Οικονομία, (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Ποιες είναι οι ώρες εξέτασης για τα μαθήματα Γενικού Λυκείου

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 15 Ιουνίου: Νέα Ελληνικά

Πέμπτη 17 Ιουνίου: Μαθηματικά (Άλγεβρα)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA