Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται η άρση του lockdown και μια νέα δήλωση που θα χρειαστούμε για τις μετακινήσεις μας με πλοίο έρχεται να μπει στη ζωή μας και θα είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr. Συγκεκριμένα όποιος θα θελήσει να ταξιδέψει σε νησί με πλοίο θα πρέπει να συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο έντυπο.

Διαβάστε επίσης: Μετακίνηση στα νησιά: Ποια έγγραφα χρειάζεται να έχουν μαζί τους οι ταξιδιώτες

Στη δήλωση θα πρέπει να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας, μαζί και των παιδιών μας (εάν τα έχουμε μαζί) και στη συνέχεια θα πρέπει να απαντήσουμε σε δέκα ερωτήσεις. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια εξαίρεση και αφορά τα παιδιά που είναι κάτω των 5 ετών, τα οποία δε χρειάζεται να κάνουν κάποια δήλωση. Να σημειωθεί ότι δε θα μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει χωρίς αυτή τη δήλωση.

Πλατφόρμα για τη δήλωση αρνητικού τεστ κορονοϊού

Την ίδια στιγμή από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκινά μια καινούργια πλατφόρμα στην οποία θα δηλώνουν οι πολίτες το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ κορονοϊού, είτε αυτό θα είναι rapid test, είτε θα είναι self test.

Όλοι οι πολίτες οι οποίοι θα κάνουν κάποιο τεστ για κορονοϊό θα πρέπει να μπαίνουν στην ειδική σελίδα και ακολουθώντας τα βήματα θα πρέπει να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αρνητικό τεστ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA