Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής, όπως το ότι παντρεύτηκε με την Μαρίνα Πατούλη με πολιτικό γάμο - μόλις 3 μήνες έπειτα από την γνωριμία τους - και μάλιστα χωρίς να το ξέρουν η μητέρα και ο πατέρας του. «Τότε δεν ήξερα πού πέφτει το Μαρούσι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Μαρίνα Πατούλη: Τι λέει για την ανακοίνωση της Περιφέρειας που την ανέφερε με το πατρικό της

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην εφημερίδα On Time, o Περιφερειάρχης Αττικής περιγράφει στο βιβλίο του, με τίτλο «Τίποτα δεν ήταν εύκολο – Η ηρωίδα μάνα μου», την πρώτη γνωριμία του με την Μαρίνα Πατούλη: «Ήταν μέσα Αυγούστου όταν φτάσαμε στην Πάρο και αποβιβαστήκαμε στην Παροικιά. Θυμάμαι ότι είχα τότε μουστάκι και ήμουν μαυρισμένος από τον ήλιο. Από τις πρώτες εικόνες που είχα στο νησί ήταν μια ξανθιά κοπέλα με μια φίλη της, στο κεντρικό μύλο στο λιμάνι της Παροικιάς».  «Φαντάστηκα ότι ήταν Γερμανίδα και σκέφτηκα να… δοκιμάσω τα γερμανικά μου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πατούλης και προσθέτει: «Εκείνη όμως με αποστόμωσε με όχι και τόσο… κομψό τρόπο - μιλώντας ελληνικά. Ήταν η μετέπειτα σύζυγός μου, Μαρίνα».

Η μεταγραφή και ο κρυφός γάμος 

Ο Γιώργος Πατούλης γράφει, ακόμη, για τους πρώτους μήνες της γνωριμίας τους αλλά και για τη στιγμή που ήταν πλέον ξεκάθαρο πως είναι μαζί: «Ένα χρόνο πριν, είχε πετύχει στη Νομική Αθηνών με πολύ καλή σειρά. Της άρεσε όμως η Φιλολογία. Δήλωσε, λοιπόν, την επόμενη χρονιά με τους ίδιους βαθμούς, αλλά πέρασε στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων, γιατί εν τω μεταξύ είχαν ανέβει αρκετά οι βάσεις. Έτσι τον Οκτώβριο πήγε στα Γιάννενα. Λίγο αργότερα πήγα και εγώ εκεί να τη δω - ήμασταν πλέον μαζί».

Ο Γιώργος Πατούλης συνεχίζει στο βιβλίο του λέγοντας πως «βλέποντας πλέον το όλο κλίμα της είπα: “Πρέπει να πάρεις μετεγγραφή για την Αθήνα”. Μεταγραφή, όμως, μπορούσε να πάρει μόνο αν στην Αθήνα σπούδαζε ο αδελφός της ή ζούσε ο σύζυγός της». «Αδελφός φοιτητής δεν υπήρχε, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε πολιτικό γάμο, ώστε να πάρει τη μεταγραφή», σημειώνει χαρακτηριστικά. «Τρεις μήνες μετά τη γνωριμία μας, παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο στο Μαρούσι, το 1986. Τότε δεν ήξερα καλά πού πέφτει το Μαρούσι. Μετά έγινα δήμαρχος. Κανείς δεν ήξερε ότι είχα παντρευτεί. Ούτε η μητέρα μου ούτε ο πατέρας μου, ούτε ο αδελφός. Μόνο δυο φίλες της Μαρίνας, που ήταν μάρτυρες. Λίγο αργότερα το είπε στη μητέρα της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA