Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την Τετάρτη, 19 Μαΐου, μέχρι και το Σάββατο, 22 Μαΐου, μαθητές και καθηγητές θα μπορούν να προμηθεύονται τα self test. Τα test επίσης θα μπορούν να τα προμηθεύονται και διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας, οι δικαιούχοι θα λάβουν δύο τεστ, ένα για την ερχόμενη εβδομάδα και ένα για την μεθεπόμενη.

Διαβάστε ακόμηSelf test: Αναμενόμενο να κλείσουν τόσα σχολεία, δηλώνει ο Δημήτρης Παρασκευής

Self test:Τι προβλέπεται αν είναι θετικό

  1. Για τους μαθητές, δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.
  2. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
  3. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί/προσωπικό λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Διαβάστε ακόμηΕμβόλιο: Γιατί έμειναν πίσω Σάμος, Κεφαλονιά και Λέσβος - Τι απαντούν οι δήμαρχοι στο Reader.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA