Μενού
  • Α-
  • Α+

Αισιόδοξος πως οδεύουμε σε αποκλιμάκωση της κρίσης του κορονοϊού εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Παράλληλα, εκτίμησε πως «μετά τις 26 Ιουνίου, θα είμαστε κάτω από τα 1.000 ημερήσια κρούσματα».

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 2.812 τα νέα κρούσματα - 639 οι διασωληνωμένοι και 63 νέοι θάνατοι

«Με δεδομένο τον ρυθμό εμβολιασμού, αναμένεται αποκλιμάκωση στις αρχές Ιουνίου», επισήμανε και συνέστησε ψυχραιμία εάν κάποια ημέρα δούμε τον αριθμό των 2.500 κρουσμάτων. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας, μην αμελούμε τα μέτρα προστασίας», συνέστησε.

Αναφερόμενος στη λεγόμενη «αθηναϊκή μετάλλαξη», λόγω της υψηλής συχνότητας εντοπισμού της στο κέντρο της πρωτεύουσας, επισήμανε πως έχει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: «Είναι γεωγραφικά διαγεγραμμένη στο κέντρο της Αθήνας και κοινωνικοοικονομικά διαγεγραμμένη σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. Έχουμε την τύχη να  έχουμε ανιχνεύσει από αρκετά νωρίς την «αθηναϊκή μετάλλαξη», οπότε μπορούμε να δράσουμε συντονισμένα, να δούμε τα τμήματα του πληθυσμού που παρατηρείται υψηλή συχνότητα της συγκεκριμένης μετάλλαξης και να την ελέγξουμε», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στα ανοίγματα σε εστίαση, λιανικό εμπόριο, τουρισμό, υπογράμμισε πως  για να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα, απαιτείται ευθύνη και από την πλευρά των επιχειρηματιών, «που πρέπει να απαιτήσουν από τους πελάτες τους να τηρούν τα μέτρα προστασίας, μη προσβλέποντας στο εύκολο κέρδος αλλά προσδοκώντας σε ένα βάθος χρόνου βιώσιμο αποτέλεσμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA