Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαΐωάννου, σε σημερινές δηλώσεις του στο Open, ανέφερε ότι υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης πράγμα το οποίο δημιουργεί έντονη ανησυχία.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Ανησυχία για τις εικόνες χαλάρωσης – Έρχεται μπαράζ ελέγχων για την τήρηση των μέτρων

Ακόμα ανέφερε πως η προηγούμενη εβδομάδα η αύξηση ήταν αρκετά μεγάλη και διερωτήθηκε από το που προέρχεται αυτή. Στη συνέχεια σημείωσε ότι οι μετρήσεις έδειξαν πως την Παρασκευή και το Σάββατο υπήρξε μια αισθητή μείωση. Αυτό, όπως εξήγησε ο καθηγητής, οφείλεται στην μετακίνηση του πληθυσμού σε κοντινούς προορισμούς για το Σαββατοκύριακο. Τέλος, ο καθηγητής προειδοποίησε λέγοντας ότι «δεν τελειώσαμε ακόμα με τον ιό» και υπογράμμισε τη σημαντικότητα της ατομικής ευθύνης.

Η διασπορά ξεκινά από τις μικρότερες ηλικίες

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, και αυτός με την σειρά του σημείωσε ότι όλα δείχνουν πως η διασπορά του κορονοϊού ξεκινά από τις μικρότερες ηλικίες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και τώρα αυτό που βλέπουμε είναι μια έκρηξη του ιικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό που μένει τώρα να δούμε, είπε ο καθηγητής, είναι εάν μεταφραστεί σε νέα κρούσματα, ειδικότερα σε μεγαλύτερες ηλικίες που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι πιο πιθανό να νοσηλευτεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA