Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο διανομέας, που εργαζόταν στην περιοχή του Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη, είχε τροχαίο ατύχημα εν ώρα εργασίας. Η επιχείρηση, στην οποία εργαζόταν (ένα καφέ), όχι μόνο δεν του αναγνώρισε το ατύχημα, αλλά στράφηκε εναντίον του, όταν εκείνος αποφάσισε να κινήσει τις νομικές διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη: Διανομέας που κατηγορείται για κλοπή εμβολίου: Βρήκαν σαν εξιλαστήριο θύμα τον φτωχό ντελιβερά

Ο διανομέας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και χειρουργήθηκε, κατήγγειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το ατύχημά του ως εργατικό, τη μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, την υποδηλωμένη εργασία του, καθώς και τη μη καταβολή δώρων, υπερωριών.

Ωστόσο, η επιχείρηση απάντησε καταγγέλλοντας τη σύμβαση εργασίας του, χωρίς αποζημίωση απόλυσης, ενώ ο εργαζόμενος βρισκόταν ακόμη σε αναρρωτική άδεια από τον ΕΦΚΑ. Επίσης, υπέβαλε εναντίον του μήνυση για το αδίκημα της εκβίασης κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν εκτός ωραρίου εργασίας, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι τον ασφάλιζε μόνο τις μισές ώρες. Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, η καφετέρια κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του και εναντίον δύο ακόμη διανομέων που διεκδίκησαν τα εργατικά τους δικαιώματα.

Όμως, στο τέλος ήρθε η δικαίωση, καθώς το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης υποχρέωσε την επιχείρηση να του καταβάλει ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 17.944,70 ευρώ με τους νόμιμους τόκους για διαφορές δεδουλευμένων.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fepitropiagonadianomeon%2Fposts%2F220251336572678&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA