Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και πλέον έχει εξαπλωθεί στο Αλεποχώρι και κοντά στα Μέγαρα, συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής έχει κάνει στάχτη 20.000 στρέμματα δάσους, όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ έχει γίνει αιτία για την εκκένωση 11 οικισμών και δύο Ιερών Μονών.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο: Από την Αθήνα ως τη Σύρο και την Ικαρία έφτασαν οι πυκνοί καπνοί

Η φωτιά ξέσπασε την Τετάρτη σε ελαιώνα στην περιοχή και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση οφείλεται σε καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, με την υπόθεση να διερευνά η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες, 10 τμήματα πεζοπόρου και υδροφόρες του Δήμου. Επί τόπου βρίσκεται το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος. Την ίδια στιγμή όλα τα ενεάρια μέσα που ήταν διαθέσιμα εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Τις απογευματινές ώρες έφτασε στο σημείο και ερπυστριοφόρο όχημα του στρατού ώστε να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Φωτιά στον Σχίνο: Προετοιμασίες για διαφυγή μέσω θαλάσσης

Το Λιμεναρχείο και η Πολιτική Προστασία έδωσαν εντολή όσοι μπορούν να διαθέσουν τα σκάφη τους ώστε αν χρειαστεί να συμβάλλουν και αυτά στην προσπάθεια της εκκένωσης της περιοχής. Όπως ενημερώνει ο Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου, μετά από εντολή του Λιμεναρχείου και της Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε όσοι δύναται να βρίσκονται το συντομότερο δυνατό στον όμιλο ώστε να διαθέσουν τα σκάφη τους σε περίπτωση εκκένωσης του Αλεποχωρίου δια θαλάσσης.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο – Δήμαρχος Μεγαρέων στο Reader: Ζημιές σε δύο σπίτια  - Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων η φωτιά

Εκκενώθηκαν οικισμοί και Μονές

Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και αυτές τις ώρες, έχουν εκκενωθεί συνολικά 11 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή ενώ έχει δοθεί εντολή και απομακρύνονται και οι κάτοικοι του Αλεποχωρίου. Συγκεκριμένα, προληπτικά το τελευταίο 24ωρο έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί: Αιγειρούσες, Ντουράκ, η ορεινή πλευρά του Αλεποχωρίου, Κάτω Πεύκη, Χάνι Δερβενίων, Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά. Όπως και οι Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Χαρδαλιάς: «Οι πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση»

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η φωτιά έχει κάψει 20.000 στρέμματα δάσους και ξεκίνησε από καύση υλικών μέσα στον ελαιώνα. «Είναι δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας έκκληση στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση.  Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι υπό διερεύνηση τα αίτια της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ενημερωτικά για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης σε ελαιώνα στην περίμετρο του χωριού Σχίνος, με ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ. Έγιναν απομακρύνσεις κατοίκων σε πολλές περιοχές.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο: Από την Αθήνα ως τη Σύρο και την Ικαρία έφτασαν οι πυκνοί καπνοί (Φωτογραφίες)

Το Reader στην περιοχή

«Ας καούν τα σπίτια μας από τη φωτιά, εμείς να είμαστε ασφαλείς», αναφέρει στο Reader.gr και στον απεσταλμένο του, Αντώνη Χρυσουλάκη, κάτοικος στο Αλεποχώρι. Όπως τονίζει η ίδια στο Reader.gr, ειδοποιήθηκε για τη φωτιά τα ξημερώματα από την Πυροσβεστική. Στο ίδιο καφενείο μαζί με τη συγκεκριμένη κάτοικο βρίσκονταν και άλλοι άνθρωποι που ελπίζουν να σβήσει η φωτιά και να μην χρειαστεί να διανυκτερεύσουν για ακόμη ένα βράδυ στην παραλία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA