Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας που καίει για δεύτερο 24ωρο με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Λίγο μετά τις 14:00, μάλιστα, δόθηκε προληπτική εντολή για να εκκενωθεί ο οικισμός Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα, καθώς η φωτιά μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας δείχνει σημάδια αναζωπύρωσης έχοντας φτάσει μέχρι τα Μέγαρα Αττικής.

Διαβάστε ακόμα: Χαρδαλιάς: Πάνω από 40.000 στρέμματα καμένης γης - Καταστροφές και σε σπίτια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Γι' αυτό και οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν επικεντρωθεί σε δύο μέτωπα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος και στο Χάνι Δερβενίου. Ο καιρός, όμως, κάνει πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, καθώς οι άνεμοι πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ. 

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Η φωτιά εξακολουθεί να κατακαίει δασική έκταση για δεύτερο 24ωρο με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Στην περιοχή επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ & το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Κινητοποιήθηκαν 8 Α/Φ, 4 PZL, 2 E/Π καθώς & 1 Ε/Π του ΠΣ ως συντονιστικό. Ήδη από το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν από αέρος 8 Canadair και 4 Πετζετέλ, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε λίγο αργότερα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα εναέρια μέσα, ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωσή του για τη φωτιά, ανέφερε ότι, από το πρώτο φως στις 6 το πρωί, επιχειρούν μαζί με τις επίγειες δυνάμεις τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 8 αεροσκάφη Canadair (σε κύκλο των 4 αεροσκαφών), 10 PZL (σε κύκλο των 30 λεπτών), 2 Ελικόπτερα Chinook του Στρατού ξηράς, 1 Super Puma του ΠΣ, 2 συντονιστικά ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ ενώ στο σημείο παραμένουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημακογιάννης αλλά και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος, κ. Κολοκούρης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το μέτωπο της φωτιάς επικεντρώνεται στο Αλεποχώρι και στον Ορεινό όγκο των Γερανείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ενεργό ενιαίο μέτωπο, μέτωπο που να απειλεί».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθακογιάννη η εκτίμηση των πυροσβεστών είναι ότι με τη συνδρομή των εναέριων μέσων και με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών η εικόνα της πυρκαγιάς θα καλυτερεύσει μέσα στην ημέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA