ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/05/2021 20:26

Κοντοζαμάνης: Επανέρχεται το ΕΣΥ στην κανονικότητα - «Ανοίγουν» ΜΕΘ, ξεκινούν χειρουργεία

Σε εξέλιξη η επαναφορά του ΕΣΥ στην κανονικότητα προ κορονοϊού - Αποφορτίζεται το εθνικό σύστημα υγείας

Κοντοζαμάνης: Επανέρχεται το ΕΣΥ στην κανονικότητα - «Ανοίγουν» ΜΕΘ, ξεκινούν χειρουργεία
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Στην κανονική λειτουργία τους επανέρχονται σιγά σιγά τα νοσοκομεία καθώς αποδεσμεύονται κλίνες ΜΕΘ που είχαν δοθεί για περιστατικά κορονοϊού, ώστε να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία για χρόνια περιστατικά.

Διαβάστε ακόμη Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Εκκληση οι άνω των 50 να κάνουν το εμβόλιο

Όπως ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Βασίλης Κοντοζαμάνης, σήμερα ξεκίνησε κανονική εφημερία το «Θριάσιο» νοσοκομείο, την Κυριακή ξεκινάει σταδιακά το «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο και σταματάει η εφημερία του «Ερρίκος Ντυνάν», κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν κλίνες για non covid περιστατικά.

Είπε ότι τα χειρουργεία, που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία, παραμένει ωστόσο ακόμα ο περιορισμός έως 80%.

Πρόσθεσε ότι την επόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» νοσοκομείο, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε και αυτό να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία.

Αναμένεται η επαναφορά του νοσοκομείου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ταυτόχρονα και το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» θα ξεκινήσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα αποδεσμεύονται και κλίνες covid και non covid από τον ιδιωτικό τομέα που υποστήριζε το ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΣΥ ΜΕΘ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ