Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τις αναζωπυρώσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Παπαγιαννέικα - Απειλούνται σπίτια

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι «καταφέραμε για μια ακόμα φορά να μην εξελιχθεί η φωτιά, τις όποιες αναζωπυρώσεις τις θέσαμε υπό έλεγχο με τα εναέρια μέσα». Ακόμα πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή την ώρα βρίσκεται στις περιοχές Πευκενέας και Καλκάνι στα Μέγαρα. Εδώ βρισκόμαστε, είναι ένα μέτωπο σε χαράδρα και προσπαθούμε να το σβήσουμε, για να μην έχουμε αναζωπυρώσεις».

Ακόμα ο αρχηγός υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε στον Σχίνο πριν από δύο μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε η υπηρεσία τη «διασπορά των εναερίων που θα ήθελε».

Ο κ. Κολοκούρης στο τέλος υπογράμμισε ότι «Το σημαντικότερο ήταν ότι δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή».

Αναζωπύρωση στα Παπαγιαννέικα - Απειλήθηκαν σπίτια

Σύμφωνα με τον Ant1, αναζωπύρωση υπήρξε το απόγευμα σε ένα μέτωπό το οποίο ήταν πάνω σε μια πλαγιά και από τον δυνατό αέρα άλλαξε κατεύθυνση και κινήθηκε προς τον οικισμό. Οι αναφορές από την περιοχή έκαναν λόγο ότι κινδύνευσαν σπίτια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA