Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοβαρότατες ζημιές έχουν υποστεί πολλά σπίτια από το πέρασμα της φωτιάς, που ξέσπασε πριν από δύο μέρες στον Σχίνο Κορινθίας και γρήγορα επεκτάθηκε και έφτασε μέχρι τα Μέγαρα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ πολλά σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές στον οικισμό Πευκενέα Μεγάρων, που μέχρι και πριν λίγη ώρα δοκιμαζόταν από τις φλόγες. Δύο σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και όπως φαίνεται βγάζουν ακόμα καπνούς. Κολώνες της ΔΕΗ έχουν καταρρεύσει από τη φωτιά και έχουν πέσει πάνω σε φράκτες δημιουργώντας έναν επιπλέον κίνδυνο για τους κατοίκους.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Διάσπαρτες αναζωπυρώσεις - Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες

Κάηκε το σπίτι τους ενώ του είχαν κάνει ανακαίνιση 

Τραγική είναι η περίπτωση μιας οικογένειας που έχασε το σπίτι της, το οποίο είχε μόλις ανακαινίσει. Η πύρινη λαίλαπα το ισοπέδωσε και το έκανε στάχτη. Το σπίτι τους βρισκόταν στη Μαυρολίμνη και το πρώτο βράδυ της πυρκαγιάς μόλις πήραν και το μήνυμα από τις Αρχές το εγκατέλειψαν και όταν επέστρεψαν το βρήκαν κατεστραμμένο. Πρόσφατα είχαν προχωρήσει σε επισκευές και είχαν κάνει εργασίες στον κήπο τους για γίνει πιο όμορφος. Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια, αφού η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε από τον Σχίνο το κατέστρεψε ολοσχερώς.

Υπό έλεγχο οι αναζωπυρώσεις - Τι είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Οαρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τις αναζωπυρώσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι «καταφέραμε για μια ακόμα φορά να μην εξελιχθεί η φωτιά, τις όποιες αναζωπυρώσεις τις θέσαμε υπό έλεγχο με τα εναέρια μέσα». Ακόμα πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή την ώρα βρίσκεται στις περιοχές Πευκενέας και Καλκάνι στα Μέγαρα. Εδώ βρισκόμαστε, είναι ένα μέτωπο σε χαράδρα και προσπαθούμε να το σβήσουμε, για να μην έχουμε αναζωπυρώσεις».

Ακόμα ο αρχηγός υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε στον Σχίνο πριν από δύο μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε η υπηρεσία τη «διασπορά των εναερίων που θα ήθελε».

Ο κ. Κολοκούρης στο τέλος υπογράμμισε ότι «Το σημαντικότερο ήταν ότι δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA