Μενού
  • Α-
  • Α+

Πόρος, Αίγινα και Ύδρα και το Ναύπλιο είναι οι προορισμοί που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των πολιτών τις πρώτες ημέρες της... ελευθερίας μετά την άρση του lockdown και ενω προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εμβολιασμοί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star πλοίο με πληρότητα 1.102 άτομα, έφυγε για Αργοσαρωνικό με 900 επιβάτες. Στον Πόρο μάλιστα, με βάση το ίδιο ρεπορτάζ έχει εμβολιαστεί το 100% των πολιτών, έστω και με τη μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Διαβάστε ακόμη: Παπαευαγγέλου: Εκκληση οι άνω των 50 να κάνουν το εμβόλιο

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία και για Κύθνο 

Το εμβόλιο έχει κάνει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Κύθνο. Ο ξεναγός και ιδιοκτήτης δωματίων στην Κύθνο,Γιώργος Βαδιβούλης, δήλωσεστο Open ότι όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι τόσο αυξάνεται η ζήτηση και οι κρατήσεις. Παράλληλα υποστήριξε ότι τηρούνται τα μέτρα και έχει εμβολιαστεί περίπου το 100% του πληθυσμού. Παράλληλα τόνισε ότι το Κέντρο Υγείας της Κύθνου είναι πλήρως στελεχωμένο και ότι τα φαρμακεία επιτελούν το ρόλο τους ενημερώνοντας τον κόσμο και συνδράμοντας το έργο των γιατρών όποτε τους ζητηθεί.«Είναι μία συλλογική προσπάθεια με σκοπό να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι και να μην έχουμε προβλήματα». Ακόμα είπε ότι η κίνηση είναι όπως ήταν τον Απρίλιο του 2019, έτσι είναι αυτή τη στιγμή. Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η τουριστική σεζόν θα προχωρήσει λίγο προς το φθινόπωρο ώστε να «κερδηθεί» ο χαμένος χρόνος.

Μαζική η συμμετοχή στον εμβολιασμό 

Τα 100.000, πλησιάζουν, τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί από την πρώτη κιόλας ημέρας της λειτουργίας της πλατφόρμας για όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στις ηλικίες 40 - 44. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 97.000 ραντεβού επιβεβαιώθηκαν μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, με τη διαδικασία να προχωρά.

Μέχρι και τη χθεσινή ημέρα, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είχε τη δυνατότητα να εμβολιαστεί αποκλειστικά με το σκεύασμα της AstraZeneca ωστόσο από σήμερα οι «40άρηδες», οι πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας. Δηλαδή, επιπλέον εκείνα της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA