Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο self test σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς επίσης και στους ελεύθερους επαγγελματίες, θα διατίθενται στα φαρμακεία από αύριο Δευτέρα 24 Μαΐου 2021. 

Διαβάστε ακόμη: Self test: Επικίνδυνα τα απόβλητά τους για την υγεία – Προειδοποιούν οι ειδικοί

Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά κατ' αυτόν τον τρόπο διευρύνεται η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης -για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής- για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης - για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής - για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Αναγνωστόπουλος: Υποχρεωτικά στον ιδιωτικό τομέα την επόμενη εβδομάδα

«Θα είναι για τον ιδιωτικό τομέα υποχρεωτικά την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρχει ένα τεστ ανά εβδομάδα, θα μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα του gov.gr, στο self-testing.gov.gr και μετά όταν κάνει τη δήλωση κάποιος, παραπέμπεται αυτόματα στην Εργάνη οπού και δηλώνει το αποτέλεσμα, είτε θετικό είτε αρνητικό. Το ίδιο ισχύει για το δημόσιο και για τους ελευθέρους επαγγελματίες» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Tεστ μια φορά την εβδομάδα

«Η συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι καθοριστικής σημασίας. Περίπου ένα στα τρία άτομα που είναι φορείς του νέου κορoνοϊού SARS - CoV -2, δεν έχουν συμπτώματα και τον μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες γύρω από την πανδημία, οι τακτικοί περιοδικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Κάνοντας τεστ στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα βοηθάμε σημαντικά στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού» τονίζεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

«Μέσω της διαδικασίας του αυτοελέγχου με οικιακό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ο πολίτης προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία του αλλά και τους αγαπημένους του ανθρώπους. Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS-CoV-2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα» σημειώνεται.

Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ;

Πατήστε για Κυριακές εδώ και για άλλες μέρες εδώ, για να δείτε τις δημόσιες δομές που μπορείτε να επισκεφθείτε για να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του self test. 

Επισημαίνεται πως η απόρριψη των προϊόντων των self test γίνεται με προσοχή στα οικιακά απορρίμματα σύμφωνα με τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα.

https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA