Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κοινωνικός τουρισμός - Διοικητής ΟΑΕΔ: Προνομιακές διακοπές σε Λέσβο, Λέρο, Χίο, Σάμο, Κω και Έβρο

Μηδενική συμμετοχή θα έχουν οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για διανυκτερεύσεις σε Λέσβο, Λέρο, Χίο, Σάμο, Κω και για τον Έβρο, καθώς εκεί το σύνολο των δαπανών για τη διανυκτέρευση καταβάλλεται απο τον ΟΑΕΔ

Το Κοκκάρι στη Σάμο (Shutterstock)
Το Κοκκάρι στη Σάμο (Shutterstock)

Την ευκαιρία για διακοπές σε Λέσβο, Λέρο, Χίο, Σάμο, Κω και για τον Έβρο έχουν οι δικαιούχοι για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ, καθώς όπως είπε ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης για αυτούς τους έξι προορισμούς μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΕΔ είχε ανακοινώσει πως το φετινό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς χαρακτηρίζεται από αυξημένες επιδοτήσεις στους δικαιούχους (έως και το100% σε ορισμένες περιπτώσεις) και μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα που λαμβάνουν μέρος. Μάλιστα, ειδικά για τον Αύγουστο, το ποσοστό της επιδότησης του ΟΑΕΔ θα αυξηθεί κατά 20%, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του τουριστικού κλάδου και συμμετοχή των επιχειρήσεων κατά την «αιχμή» της περιόδου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κοινωνικός Τουρισμός #ΟΑΕΔ #δικαιούχοι #Σάμος #Λέσβος #Χίος #Έβρος