Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει συνδέσει το όνομά του με την Χαλυβουργική, η οποία στις μεγάλες δόξες της απασχολούσε έως και 2.500 τεχνεργάτες ενώ η οικογένειά του θεωρούνταν από τους μεγαλύτερους ιδιώτες παραγωγής χάλυβα στον πλανήτη. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έπασχε από νεαρή ηλικία από μία σπάνιας μορφής αρθρίτιδα, η οποία με τα χρόνια δυσκόλευε την κινητικότητά του.

Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο βιομήχανος και συνιδρυτής της Χαλυβουργικής: «Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα, γιατί δεν είχαν ακόμα δοκιμαστεί» και μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε τονίσει πως είχε ταξιδέψει μόνος του με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανε επέμβαση για να του βάλουν βίδες τιτανίου σε μία εποχή που αυτό ήταν απαγορευμένο στην Αμερική.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες και υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία κατείχε για χρόνια τη θέση του αντιπροέδρου. Η διαμάχη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους γιους του κρατούσε τα τελευταία χρόνια ενώ το ίδιο έντονη ήταν και η δικαστική διαμάχη των κληρονόμων του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, του Κωνσταντίνου και του Θόδωρου.

Μία δικαστική διαμάχη που κράτησε χρόνια και αφορούσε ακόμη και πλαστογραφίες για τις οποίες οι δύο πλευρές έφτασαν στα δικαστήρια. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Εκτός των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ήταν γνωστός για την χρηματοδότηση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Στην ουσία υπήρξε συνεχιστής της δράσης του πατέρα του Παναγιώτη, ο οποίος είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανέγερση  το 1987.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA