Μενού
  • Α-
  • Α+

Χειροπέδες σε έναν 42χρονο, ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχε γίνει «μετρ» στις κλοπές ακριβών ποδηλάτων, πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, μετά από έρευνα αρκετών εβδομάδων.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας –που εξασφάλισε το Reader-, ο 42χρονος συνήθιζε να «χτυπάει» σε πολυσύχναστα μέρη (π.χ. πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, εμπορικών κέντρων κ.ά.), με τρόπο όμως που δεν κινούσε υποψίες στους περαστικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε τουλάχιστον 31 περιπτώσεις κλοπής ποδηλάτων μεγάλης αξίας τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσε έναντι πολύ χαμηλότερης τιμής.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των αστυνομικών, δρούσε τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2019 σε όλη σχεδόν την Αττική (Χαλάνδρι, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Γέρακα, Βριλήσσια, Χολαργό, Νέα Ιωνία, Κηφισιά, Σύνταγμα, Άγιο Δημήτριο και Αργυρούπολη), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έκανε... «καταδρομικές επισκέψεις» και σε αυλές σπιτιών. Στην περίπτωση που τα ποδήλατα ήταν ασφαλισμένα με αντικλεπτικές αλυσίδες ή άλλους μηχανισμούς, χρησιμοποιούσε διαρρηκτικά εργαλεία (φορητό επαναφορτιζόμενο ηλεκτρικό τροχό, κόφτες χειρός κ.α.) τα οποία μετέφερε εντός τσάντας πλάτης που έφερε.

Επίσης, από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου προέκυψε ότι για την μετάβαση του στις περιοχές που θα «χτυπούσε» χρησιμοποιούσε μέσα μαζικής μεταφοράς και ακολούθως κινούνταν πεζός, διανύοντας έως και αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά μέχρι να βρει ποδήλατο να αφαιρέσει, το οποίο χρησιμοποιούσε για να απομακρυνθεί.

Οι αστυνομικοί, αφού τον εντόπισαν από κάμερες ασφαλείας, άρχισαν να τον παρακολουθούν και τελικά τον συνέλαβαν μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε κλέψει ακόμα ένα ποδήλατο. Ο 42χρονος οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και σύμφωνα με πληροφορίες, διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA