Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις έντονες αντιδράσεις πολιτών και επιχειρηματιών έχει προκαλέσει το γλέντι που στήθηκε, έπειτα από βάπτιση, με περισσότερους από 400 καλεσμένους στη Νάξο, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, και ενώ υπάρχει σαφής απαγόρευση της συγκέντρωσης άνω των 100 ατόμων σε δεξιώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ενδείξεις για νέο «κύμα» πανδημίας το φθινόπωρο - «Οχι» στην κατάργηση της μάσκας

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η βάπτιση έγινε το περασμένο Σάββατο, με τους καταγγέλλοντες να αναφέρουν πως στα τραπέζια δεν τηρούνταν οι αποστάσεις, ενώ κανείς δεν φορούσε μάσκα.  

«Το μαγαζί ήταν πατείς με, πατώ σε, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και όλα αυτά την ώρα που η Νάξος το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει επιδημιολογική έξαρση», ανέφερε μία καταγγέλλουσα στο naxostimes.gr.

Σημειώνεται πως το γεγονός καταδίκασαν και επιχειρηματίες του νησιού που ανησυχούν πως τέτοια περιστατικά συνωστισμού θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την τουριστική σεζόν, εκτοξεύοντας τα κρούσματα κορονοϊού.

«Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί γιατί η τουριστική σεζόν τόσο στη Νάξο όσο και στα υπόλοιπα νησιά κρέμεται κυριολεκτικά από μία λεπτή κλωστή. Θα πρέπει όλοι μας με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ασφαλής προορισμός και να τηρούμε με ευλάβεια όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Ας ελπίσουμε πως ότι έγινε θα αποτελέσει ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν θα έχει συνέπειες», δήλωσε στο naxostimes.gr επιχειρηματίας του νησιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA