Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαφωνία για τον τρόπο εξέτασης των δυο προστατευομένων στην υπόθεση Novartis μαρτύρων «Αικατερίνης Κελέση» και Μάξιμου Σαράφη προέκυψε μεταξύ της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και της εισαγγελέως Βασιλικής Θεοδώρου. Στο πλαίσιο της έρευνας που εξετάζει αν υπήρξαν παρεμβάσεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η ανακρίτρια κάλεσε τους δύο μάρτυρες να καταθέσουν με τα ψευδώνυμα που τους έχουν αποδοθεί λόγω προστασίας και με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους.

Μάλιστα, ο «Μάξιμος Σαράφης» ζήτησε και έγινε δεκτό από την δικαστική λειτουργό να μην προσέλθει στον Άρειο Πάγο αλλά να καταθέσει ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού διαμορφωμένου χώρου της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, όταν η «Αικατερίνη Κελέση» προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο με ελαφρά αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά της και ξεκίνησε η εξέτασή της παρενέβη η εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να καταθέσουν οι δύο μάρτυρες υπό καθεστώς προστασίας αλλά με τα στοιχεία της ταυτότητας τους και με φυσική παρουσία στο γραφείο της ανακρίτριας όπως όλοι οι εξεταζόμενοι.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, η προστασία δεν τους παρασχέθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά για εκείνη που αφορά αθέμιτες πρακτικές της Novartis προκειμένου να κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά του φαρμάκου και υπερκοστολόγησης των προϊόντων της.

Η κ. Θεοδώρου, επισήμανε επίσης ότι ο «Μάξιμος Σαράφης», όταν κατέθεσε στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη δεν προέβαλε ανάλογο αίτημα να καταθέσει στην ΕΛ. ΑΣ. Για τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως τον τελευταίο λόγο έχει το 5μελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA