Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκλιμάκωση της κατάστασης με τον κορονοϊό περί του τέλος Ιουνίου προβλέπει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη, ενώ, εφόσον έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός, εκτιμά ότι γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες θα «πετάξουν» τις μάσκες. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν νέες οδηγίες για τα εμβόλια ανά ηλικιακές ομάδες, εκτίμησε δε ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η κυρία Παγώνη, είπε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να είναι υψηλά μέχρι το τέλος Ιουνίου και τότε θα φτάσουν γύρω στα 1.000, ενώ και νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ θα μειωθούν σιγά σιγά.

Τι είπε για το AstraZeneca

H κυρία Παγώνη παρότρυνε τους πολίτες να κάνουν κάθε εμβόλιο λέγοντας: «Για το θέμα των θρομβώσεων και τα εμβόλια ανέφερε πως καθημερινά είναι πολλά τα τηλεφωνά που δέχονται για αυτό το θέμα.«Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο AstraZeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται. Γι αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν»Παράλληλα, σημείωσε πως τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει ρίσκο για γυναίκες κάτω των 50 ετών, ενώ η ίδια εκτιμά πως η επιτροπή από εδώ και πέρα θα δει το θέμα και θα κάνει ηλικιακές ομάδες σχετικά με τους εμβολιασμούς και πως θα αποφασίσει και θα δώσει νεότερες οδηγίες. Η κυρία Παγώνη τόνισε πως ήδη μελετάται ο εμβολιασμός από 12 ετών και πάνω και πως αναμένονται τα δεδομένα της τρίτης φάσης. «Νομίζω από το φθινόπωρο θα έχουμε αποτελέσματα και θα προχωρήσουμε. Με την έναρξη της νέας χρονιάς». 

Διαβάστε ακόμη: Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποίηση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Στο τραπέζι το εμβόλιο σε παιδιά 12 ετών και άνω

Εμβόλιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους 35 έως 39 ετών

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα της εμβολιαστικής επιχείρησης «Ελευθερία» πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα των 35-39, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Σημειώνεται πως έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30 - 34, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 7 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18 - 29 ετών.

Υπενθυμίζεται πως τα σκευάσματα που είναι διαθέσιμα στην χώρα μας είναι αυτά της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, ενώ στη φάση αυτή εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 30 ετών, πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά (με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson), πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, καθώς και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA