Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιμέτωπη με ένα φίδι (λαφιάτη) που είχε κρυφτεί στο ΙΧ αυτοκίνητό της, βρέθηκε μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Η πυροσβεστική και οι εθελοντές κατάφεραν να το βγάλουν μετά από πέντε μέρες. 

«Ανοίγω την πόρτα του οδηγού για να βάλω την τσάντα μου στο πατάκι του συνοδηγού και το φίδι ήταν στο πατάκι του οδηγού. Παναγία μου, πανικός! Από την Παρασκευή πήρα την Πυροσβεστική, πήγαμε σε τεχνικό για να κατεβάσει τη μηχανή και το ταμπλό, πέντε μέρες ήταν το φίδι στο αυτοκίνητο», είπε η κυρία Μαρία στον ΑΝΤ1. 

Ο Στέλιος Γερωνυμάκης από το «Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων» βοήθησε στο να απομακρυνθεί το φίδι από το αυτοκίνητο. «Ήρθα τέσσερις φορές από την Παρασκευή για να εντοπίσουμε το φίδι, κάθε φορά ήταν σε άλλο σημείο», είπε ο κ. Γερωνυμάκης και διευκρίνισε πως πρόκειται για λαφιάτη, ο οποίος είναι ακίνδυνος και δεν έχει δηλητήριο. 

Οι οχιές 

Ο κ. Γερωνυμάκης είπε πως μέσα σε λίγες μέρες κλήθηκε να βοηθήσει σε τέσσερα περιστατικά, εκ των οποίων τα τρία ήταν για οχιές. Στη μία περίπτωση ο κ. Γερωνυμάκης κλήθηκε σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης όπου βρισκόταν μία οχιά. Η ένοικος του σπιτιού, Κατερίνα Γιόφτσαλη, αντιλήφθηκε την παρουσία της οχιάς και κάλεσε την Πυροσβεστική. Η οχιά απομακρύνθηκε από το σπίτι και βρήκε καταφύγιο στο δάσος. 

Επίσης ο κ. Γερωνυμάκης κλήθηκε σε τροχόσπιτο στη Θέρμη για να απομακρύνει μία οθωμανική οχιά montivipera xanthina. Ο ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου αντιλήφθηκε την παρουσία του φιδιού πάνω στο τραπέζι και αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική. Το ζώο απομακρύνθηκε με ασφάλεια και θα επιστρέψει το συντομότερο στην περιοχή προέλευσης, μακριά από κατοικίες και ανθρώπους σε κατάλληλο βιότοπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA