Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η κατηγορούμενη ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή της κοπέλας» δηλώνει ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, για την επίθεση με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα, τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα. Η κατηγορούμενη διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έχει προφυλακιστεί για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 35χρονης.

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: «Καταπέλτης» το βούλευμα για την 36χρονη με νέες λεπτομέρειες για τη δράση της

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, σχολίασε το βαρύτατο κατηγορητήριο μιλώντας στην ΕΡΤ: «σύμφωνα με το βούλευμα, παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το βούλευμα είναι εμπεριστατωμένο και αναφέρει πώς καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα: έχουμε έναν άνθρωπο που έχει μια μεθοδικότητα, έναν σχεδιασμό. Μεταμφιέζεται με την περούκα και την κάπα. Έχει ένα τηλέφωνο που ανήκει σε υπήκοο του Πακιστάν για να μην ανιχνεύεται. Λαμβάνει όλα αυτά τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας και αγοράζει μια τόσο μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού. Προφανώς ήξερε τι ζημιά θα κάνει και αυτό που ήθελε ήταν να αφαιρέσει τη ζωή της κοπέλας».

Όσον αφορά την στάση της κατηγορούμενης και των νομικών εκπροσώπων της ο κ. Λύτρας επεσήμανε ότι «είδαν τα στοιχεία τα οποία είναι συντριπτικά εις βάρος της και ομολόγησε την πράξη της». Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα η κατηγορούμενη ζητούσε πληροφορίες για το πώς μπορούσε να προσεγγίσει την Ιωάννα στο νοσοκομείο καθώς και ότι έκανε αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τρόπους θανάτου. Στο μεγάλο φόρτο εργασίας των δικαστηρίων αποδίδει ο κ. Λύτρας την εκδίκαση της υπόθεσης ένα χρόνο μετά το συμβάν προσδιορίζοντας τον χρόνο απονομής δικαιοσύνης για το φθινόπωρο. «Εάν το δικαστήριο γίνει τον Σεπτέμβριο, τότε η απόφαση θα εκδοθεί το ίδιο διάστημα» δήλωσε ο κ. Λύτρας.  Ερωτηθείς για την κατάσταση υγείας της Ιωάννας, ο κ. Λύτρας περιέγραψε είπε πως «έχει μια παραμόρφωση, η οποία είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει. Δεν μπορεί να βγει στον ήλιο. Δεν μπορεί να ζήσει φυσιολογικά». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA