Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πεποίθηση ότι «αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ» όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ομιλία του στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Διαβάστε ακόμη: Ανοιχτή η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τους 35 έως 39 ετών - Πώς κλείνουμε και πώς αλλάζουμε ραντεβού

«Η COVID-19 συνεχίζει να διασπείρεται σε πολλές από τις χώρες και τους συνανθρώπους μας, αλλά είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά τώρα που τα εμβόλια πρόκειται να διανεμηθούν όλο και πιο ευρέως. Στην Ελλάδα, επίσης έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το σημαντικό έργο το οποίο έχει αναλάβει «την υποστήριξη των κρατών-μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», όπως είπε και ειδικά «στον περιφερειακό διευθυντή για την Ευρώπη Δρ Χανς Κλούγκε». 

«Είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η κυβέρνησή μας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη και σε στενή συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή Δρ Κλούγκε ίδρυσε το πρώτο Γραφείο για την Ποιότητα Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών στην Ευρώπη, με έδρα την Αθήνα, μόλις πριν από δύο μήνες. Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και επιτυχία για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα συνοδεύεται από μια πολύ σοβαρή υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε, όχι μόνο για το λαό της Ελλάδας αλλά και για τους ανθρώπους ολόκληρης της ευρωπαϊκής περιοχής, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

Θεμιστοκλέους: Σύντομα οι 7 στους 10 θα είναι εμβολιασμένοι

Το ποσοστό του πληθυσμού που θα είναι εμβολιασμένο, αναμένεται να φτάσει πάνω από το 70%, δήλωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο κ. Θεμιστοκλέους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. «Έτσι όπως κινούνται οι αριθμοί, θεωρούμε ότι η χώρα - χωρίς δυσκολία - θα φτάσει άνετα στον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού. Ίσως υστερούν οι μεγάλες ηλικίες άνω των 80 ετών», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους στο MEGA. 

«Δεν πετάμε εμβόλια» ήταν η απάντηση του κ. Θεμιστοκλέους σχετικά με την αναπλήρωση των χαμένων δόσεων, ενώ για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σημείωσε ότι «θα μπορούσε να συζητηθεί σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που η επαγγελματική τους δραστηριότητα σχετίζεται με την υγεία πολλών ανθρώπων, όπως οι υγειονομικοί ή τα άτομα που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας». «Αυτό όμως είναι ένα ενδεχόμενο που θα εξεταστεί αργότερα και όχι σε αυτή τη φάση» τόνισε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA