Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Τετάρτη το βράδυ θα συμβεί στον ουρανό ένα σπάνιο αστρονομικό υπερθέαμα. Η ιδιαίτερη αστρονομική συγκυρία του Μαΐου θα προκύψει από την έκλειψη της Σελήνης σε συνδυασμό με το ματωμένο φεγγάρι.

Διαβάστε ακόμη: Ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος και πιο μακρινός σπειροειδής γαλαξίας - Ενθουσιάστηκαν οι αστρονόμοι

Η πανσέληνος φτάνει στην κορύφωση της λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Μαΐου, αλλά μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου (περίπου στις 04:30 ώρα Ελλάδας της 26ης Μαΐου) η Σελήνη θα βρεθεί στην κοντινότερη απόσταση της από τη Γη (357.311 χιλιόμετρα).

Η υπερ-πανσέληνος είναι η δεύτερη του 2021, η οποία παίρνει το όνομά της από τον συνδυασμό των φαινομένων της πανσελήνου και της κοντινότερης απόστασης μεταξύ Σελήνης-Γης.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών εν μέσω άνοιξης.

Καθώς η ελλειπτική τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη αυξομειώνει την απόσταση μεταξύ των σωμάτων, υπερ-πανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA