Μενού
  • Α-
  • Α+

Δείτε τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου για την επιδημία του κορονοϊού και για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει αποφασίσει να μην υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4% που είναι και το επίπεδο συναγερμού. Ακόμα ανέφερε ότι και από το Σάββατο 29 Μαϊού ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 30-34.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις θρομβώσεων μετά από την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Οι 4 περιπτώσεις αφορούν γυναίκες που η μια κατέληξε και έναν άντρα. Η κ. Θεοδωρίδου στη συνέχεια πρόσθεσε ότι συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού κανονικά με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Δείτε την ενημέρωση:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA