Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία από τις πιο δραστήριες συμμορίες διαρρηκτών των νοτίων προαστίων εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, προχωρώντας σε τρεις συλλήψεις ατόμων που ευθύνονται για τουλάχιστον 29 κλοπές από καταστήματα και 6 από Ι.Χ. αυτοκίνητα, το τελευταίο πεντάμηνο

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Στη «τσιμπίδα» της ΕΛ.ΑΣ.συμμορία που «έσπρωχνε» λαθραία τσιγάρα

Όπως φαίνεται και σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που παρουσιάζει το reader.gr, τα μέλη της μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορούσαν να παραβιάσουν κλειδαριές, για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό των καταστημάτων αδιαφορώντας για το εάν καταγράφονται. Οι τρεις συλληφθέντες (δύο άνδρες και μία γυναίκα) έχουν ηλικία 21 έως 26 ετών και άρχισαν να δρουν από κοινού τον Ιανουάριο. «Χτυπούσαν» κυρίως πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργική μάσκα, στις περιοχές Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

    

Μόλις εντόπιζαν το μαγαζί - στόχο, ένας από τη συμμορία το προσέγγιζε και παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, έμπαινε σε αυτό και αφαιρούσε με γρήγορο ρυθμό χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ηλεκτρονικές συσκευές και εμπορεύματα του καταστήματος. 

https://www.youtube.com/watch?v=IGusNz4Gpl4

Διαμέρισμα - καβάτζα στο κέντρο της Αθήνας

Στη συνέχεια, μετέφερε άμεσα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, σε διαμέρισμα - καβάτζα που διατηρούσε το κύκλωμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα απέκρυπταν προσωρινά, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να τα πουλήσουν. Επίσης, τα μέλη της συμμορίας στόχευαν και σε κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από καταστήματα και 6 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα. Από έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εμπορευμάτων από καταστήματα. Η συνολική λεία της συμμορίας υπερβαίνει το ποσόν των 40.000 ευρώ, ενώ οι δύο άνδρες μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA