Μενού
  • Α-
  • Α+

Το «Φεγγάρι των λουλουδιών», η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος του Μαΐου 2021 μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Οπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi, η υπερπανσέληνος του Μαΐου συγκλόνισε. Το «φεγγάρι των λουλουδιών» κάλυψε με τα χρώματά του τον ναό του Ποσειδώνα και το αποτέλεσμα ήταν άκρως μαγευτικό. 

Ο ουρανός κατάμαυρος, το φεγγάρι ολοστρόγγυλο και ο ναός του Ποσειδώνα σε χρώματα που λίγες φορές έχει την τύχη να δει ο θεατής. Κάθε κλικ κόβει την ανάσα. Κάθε φωτογραφία καλύτερη από την άλλη και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι βρέθηκαν στο Σούνιο απόλαυσαν και αυτή την πανσέληνο. 

Δείτε μερικά συγκλονιστικά καρέ από την υπερπανσέληνο του Μαΐου

 Η υπερπανσέληνος του Μαΐου, που είχε αρχίσει να γίνεται ορατή στη Γη από το βράδυ της Τρίτης, είναι η δεύτερη αυτής της χρονιάς και συνέπεσε σχεδόν με μια ολική σεληνιακή έκλειψη, τη μοναδική του 2021, η οποία όμως δεν ήταν ορατή από την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι γνωστή και με το όνομα «Φεγγάρι των Λουλουδιών», ονομασία που της είχαν δώσει οι αυτόχθονες της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA