Μενού
  • Α-
  • Α+

Μάχη για τη ζωή της δίνει 34χρονη γυναίκα στον Πύργο, η οποία υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca. Το εγκεφαλικό, το οποίο δεν οφείλεται σε θρόμβωση, δεν συσχετίζεται, παρά μόνο χρονικά, για την ώρα με το εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλακόπουλος στο Reader για θρομβώσεις και εμβόλιο AstraZeneca: 5 περιστατικά σε πάνω από 900.000 εμβολιασμούς

Σύμφωνα με το patrisnews, η 34χρονη γυναίκα ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Καθώς, ωστόσο, η κατάσταση της κρίθηκε πολύ σοβαρή, πρόκειται να μεταφερθεί, σήμερα το πρωί, σε Νοσοκομείο της Αθήνας, ώστε να έχει πρόσβαση σε ό,τι απαιτείται για τη νοσηλεία και την αποθεραπεία παρόμοιας σοβαρότητας ιατρικών περιστατικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το εγκεφαλικό επεισόδιο οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολίου, ενώ τη διευρεύνηση του θέματος έχει αναλάβει ήδη ο ΕΟΦ.

AstraZeneca: Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε στις 26 Μαΐου εκτάκτως, προκειμένου να συζητήσει την αλλαγή στα όρια ηλικίας, στα οποία χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca, έπειτα από τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και συνδέονται χρονικά με τους εμβολιασμούς. Όπως τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό και τους εμβολιασμούς «η Επιτροπή αποφάσισε ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν του συνδρόμου TTS, θρομβώσεων και θρομβοπενίας και θα συνεχιστεί το ισχύον πρόγραμμα, χωρίς αλλαγές στα όρια ηλικίας».  

«Μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις θρόμβωσης μετά το εμβόλιο της Astrazeneca. Από αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και μία σε άνδρα 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30 - 49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο και 28 κατέληξαν. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι το όφελος του εμβολιασμού υπερτερεί του κινδύνου για θρομβώσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωρίδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA