Μενού
  • Α-
  • Α+

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κερατέα, στην θέση Ρουμουντί του δήμου Λαυρεωτικής Αττικής. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού, κοντά σε οικισμούς και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Μάλιστα, η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση 15 σπιτιών, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και πιθανότατα οικόπεδο μέσα στον οικισμό, αλλά οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τον λόφο, όπου καίνε αραιή βλάστηση με πουρνάρια και λίγα πεύκα.

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, φαίνεται προς το παρόν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στη φωτιά, με κάποιες διάσπαρτες εστίες να έχουν μείνει. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και εθελοντές από τη περιοχή. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια, παρά μόνο σε κάποιες αυλές.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ρουμουντί του δήμου Λαυρεωτικής Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 #πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 Α/Φ και 1Ε/Π.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1397831038567653376?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA