Μενού
  • Α-
  • Α+

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα, με την Αριστοτελία Πελώνη να επισημαίνει πως έχουν γίνει ήδη πάνω από 5.206.000 εμβολιασμοί, ενώ περισσότεροι από 3.416.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και πάνω από 1.880.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τα οφέλη των εμβολίων υπερετερούν των κινδύνων που ενέχουν, για αυτό και είναι ανάγκη «όσοι έχουμε εμβολιαστεί να μιλήσουμε για την εμπειρία μας σε όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και ιδίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία».

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: Ενισχύεται το τείχος ανοσίας - Τι αλλάζει στην Ολομέλεια

Η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε, παράλληλα, πως από την Τετάρτη, 26 Μαΐου, ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες μεταξύ 35 και 39 ετών για εμβολιασμό και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια, ενώ από το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-34. Στο μεταξύ, συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων, των διαμενόντων και των εργαζομένων ηλικίας 18 ετών και άνω σε 19 νησιά, «έτσι ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό πλήρης εμβολιαστική κάλυψη σε ολόκληρη τη νησιωτική χώρα».

«Χτίζουμε ήδη -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ένα τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής», δήλωσε σχετικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA