Μενού
  • Α-
  • Α+

Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για το πότε η Ελλάδα θα πέσει κάτω από τα 1.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως και θα μπει στην «πράσινη λίστα» του ECDS, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, καθώς «χθες δημιουργήθηκε ρεκόρ χαμηλής θετικότητας αρκετά κάτω από το 3 μετά από αρκετές ημέρες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Διαβάστε ακόμα: Κορονοϊός: Έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό η Ελλάδα - Τι ανέφερε η Πελώνη

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως «η μια, η πολύ ευοίωνη εκδοχή λέει ότι 10 με 15 Ιουνίου θα σπάσουμε το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων. Η Θεσσαλονίκη πάει εξαιρετικά, συνεχίζει κανονικά τις καθοδικές της πορείες παρά τις γιορτές και το Πάσχα. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές είχαμε ανακοπή της πτωτικής πορείας που ξαναρχίζει να γίνεται πτωτική». Σε ό,τι αφορά το χειρότερο σενάριο, ο καθηγητής έκανε λόγο για «σπάσιμο του φράγματος» 25 Ιουνίου με τέλος Ιουνίου, οπότε θα πέσουμε στα 1.000 ή λίγο κάτω από τα 1.000 κρούσματα.

Παράλληλα, εξήγησε ότι ορισμένες περιοχές πάνε παρά πολύ άσχημα, αλλά είναι μεμονωμένες, και λόγω χαμηλής πληθυσμιακής δυναμικής δεν επηρεάζουν την όλη εικόνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Κάλυμνο και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά έχουν ραγδαία αποκλιμάκωση μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν. 

Αναφορικά για το αν θα πετάξουμε τις μάσκες το καλοκαίρι, ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό εμβολιασμού. «Κάποια στιγμή γρήγορα θα τις αφαιρέσουμε, δεν μεταδίδεται τόσο πολύ ο κορονοϊός στους εξωτερικούς χώρους, για τους εσωτερικούς χώρους πρέπει να κτίσουμε τείχος ανοσίας στο 75%» επισήμανε. «Οι νέοι άνθρωποι αναπτύσσουν πολύ γρήγορα αντισώματα και με τον πρώτο εμβολιασμό» υπογράμμισε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA