Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αθώωση του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, του πρώην γενικού διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου και του Βρετανού δικηγόρου, Πίτερ Κόλεριτζ για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ της Ericsson, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι δικαστές, ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα, έκριναν πως δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους για «ξέπλυμα βρόμικου» χρήματος και δωροδοκία.

Διαβάστε ακόμη: Εξοπλιστικά: Αθώος ο Θωμάς Λιακουνάκος για την υπόθεση των Απάτσι

Στον αντίποδα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους, τον αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, Χρήστο Τούμπα, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 3 ετών καθώς του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά και τον καταζητούμενο από τις ελληνικές Αρχές Γαλλοελβετό τραπεζίτη, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε την προμήθεια από το ελληνικό Δημόσιο τεσσάρων ραντάρ για τα αεροσκάφη τύπου EMBRAER 145, που αποτελούσε αντισταθμιστικό για την σύμβαση προμήθειας Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ). Η εν λόγω σύμβαση ύψους περίπου 500 εκ. δολαρίων είχε υπογράφεις επί υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA