Μενού
  • Α-
  • Α+

Η άρση του lockdown προχωρά στη χώρα καθώς από σήμερα Παρασκευή ανοίγουν και πάλι τα θέατρα και οι συναυλίες, σε εξωτερικό χώρο. Παράλληλα μέσα στην ημέρα αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις για τα γυμναστήρια αλλά και τις δεξιώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι είναι, πώς θα λειτουργεί

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα θεάματα και τις συναυλίες, αρχής γενομένης από σήμερα θα πραγματοποιούνται και πάλι μόνο σε υπαίθριο χώρο, με πληρότητα 50% και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Τα μέτρα για τα γυμναστήρια

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους για τους αθλούμενους, από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου, έπειτα από επτά μήνες. Η τελική απόφαση θα παρθεί στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής το άνοιγμα θα γίνει με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ραντεβού κάθε αθλούμενου για την προπόνησή του.

Ειδικότερα τα γυμναστήρια θα ανοίξουν και πάλι με τα εξής μέτρα: 

  • δύο υποχρεωτικά self test για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδα,
  • έναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ.,
  • ανοιχτά παράθυρα,
  • κλειστό κλιματισμό και κλειστά αποδυτήρια.

Προετοιμάζονται οι χώροι δεξιώσεων 

Για την επαναλειτουργία τους ετοιμάζονται και οι χώροι δεξιώσεων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις απαραίτητες αποστάσεις. Αύριο, Παρασκευή, η Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να εξετάσει την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για την αναθεώρηση προς τα πάνω του ανώτατου ορίου των 100 ατόμων που έχει αποφασιστεί για τις δεξιώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA