Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το φαινόμενο με τις συμμορίες ανηλίκων, αλλά και το bullying που διαδραματίζεται σε βάρος παιδιών στο σχολείο. Όπως κατήγγειλε η μητέρα ενός 16χρονου μαθητή το πρωί της Δευτέρας μία ομάδα 10 παιδιών επιτέθηκε στον γιο της μέσα στην τάξη και τον χτύπησαν όλοι μαζί, ενώ στη συνέχεια ανέβασαν και το βίντεο της επίθεσης σε συνομιλία στο Instagram.

Διαβάστε ακόμη: Νέο Ηράκλειο: Παιδιά μικρότερα από 12 χρονών μεταξύ των δραστών της επίθεσης σε 16χρονο μαθητή

Όπως είπε το βράδυ της ίδιας μέρας, η συγκεκριμένη ομάδα δημιούργησε ομάδα στο Instagram και απειλούσε ευθέως το παιδί της ότι θα το σπάσει στο ξύλο, μάλιστα κάποιες από τις απειλές έκαναν λόγο ακόμα και για μαχαίρωμα.

«Τη Δευτέρα το βράδυ ανακάλυψα εντελώς τυχαία ότι εξελισσόταν διαδικτυακός εκφοβισμός (cyber bullying) εναντίον του γιο μου», είπε αρχικά η κυρία Μαρία μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και έκανε λόγο για μία ομάδα που είχε φτιαχτεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

Παράλληλα ανέφερε πως το ίδιο βράδυ πήγε στην αστυνομία, η οποία όμως την απέτρεψε να κινήσει τη νομική διαδικασία, γιατί όπως της είπαν «πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία και θα χρειαστούν 3-4 χρόνια, ενώ το παιδί τότε θα είναι φοιτητής και ενήλικας και δεν θα θέλει ν’ ασχοληθεί με κάτι που συνέβη πριν 4 χρόνια».

Ακόμα η μητέρα δήλωσε ότι την επόμενη ημέρα το πρωί πήγε στον Λυκειάρχη του σχολείου, ο οποίος αυτό που έκανε ήταν να καλέσει τα παιδιά στο γραφείο του για να ζητήσουν συγγνώμη από την 16χρονο και την επόμενη μέρα κάλεσε και τους γονείς. Μετά από αυτό ο λυκειάρχης πήρε τηλέφωνο την κυρία Μαρία και της είπε ότι «οι γονείς ζητάνε ταπεινά συγγνώμη και λήγει το θέμα».

Επιπλέον τόνισε ότι δεν στέλνει τον γιο της στο σχολείο γιατί μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, το ζήτημα πήρε έκταση. «Δεν στέλνω τον γιο μου τις δύο τελευταίες ημέρες στο σχολείο γιατί προχθές του επιτέθηκαν λεκτικά στο προαύλιο επειδή έγινε γνωστό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «συζητώντας πάρα πολύ με τον γιο μου, ανακάλυψα ότι, πάρα πολλά παιδιά έχουν δεχθεί εκφοβισμό». Τέλος είπε ότι πριν από λίγες μέρες, άγνωστοι επιτέθηκαν σε ανήλικους κοντά στο ΟΑΚΑ και τους πήραν τα κινητά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA