Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και αυξάνονται δυστυχώς τα ρατσιστικά περιστατικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως φαίνεται και από ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, από την πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με καταγγελία, ένας επιβάτης τρόλεϊ στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής (30/5) επιτέθηκε με ρατσιστική φρασεολογία τύπου «go back to Africa» και «σήκω φύγε» σε μαύρο συνεπιβάτη του. Μάλιστα, η κατάσταση δεν εκτροχιάστηκε λόγω της επέμβασης των επιβατών του τρόλεϊ.

Στην καταγγελία της πρωτοβουλίας αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σήμερα στις 18:00 στο Τρόλεϊ 5 στην Πλατεία Αμερικής ο «κύριος» στα δεξιά ενοχλεί τον άνθρωπο στα αριστερά που κάθεται με ρατσιστική φρασεολογία «go back to Africa», «σήκω φύγε» με πρόσχημα το ότι δεν φορούσε μάσκα. Όπως φυσικά φαίνεται στο βίντεο ούτε ο «κύριος» φορούσε μάσκα, ο οποίος μάλιστα επιδίωξε να γίνει πιο βίαιος, κάτι που αποφεύχθηκε από την επέμβαση των επιβατών του τρόλεϊ. Ευτυχώς υπήρξε μια κυρία που έδωσε στον άνθρωπο μάσκα να φορέσει ενώ ο «κύριος» προσπαθούσε έως ότου κατέβει να προκαλέσει εκ νέου φασαρίες.

Προφανώς το συμβάν αυτό, μόνο τη μάσκα και τα μέτρα προστασίας δεν αφορούσε. Ήταν ξεκάθαρη ρατσιστική συμπεριφορά με θύτη και θύμα. Κρατάμε όμως την ανθρωπιά των υπόλοιπων επιβατών, την επέμβαση τους για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η αλληλεγγύη μεταξύ όλων των λαών, η κοινή πάλη για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι και οι ξένοι, είναι η φωτεινή διέξοδος της δύσκολης καθημερινότητας. Είναι το φως ενάντια στο σκοτάδι του μίσους, του ρατσισμού, του φασισμού.

Δύναμη μας, η αλληλεγγύη…»

https://www.instagram.com/tv/CPidRDYKwQa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA