Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης, που έπεσε νεκρός το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου, στη Βάρη από πυρά Καλάζνικοφ, ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο της πυγμαχίας καθώς είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τoν Π.Α.Ο. Πατρών, στη συνέχεια είχε μεταπηδήσει στον Παναθηναϊκό, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα είχε αγωνιστεί και με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμη: Τάσος Μπερδέσης: Στη λίστα με τα 500 ονόματα της Greek Mafia το όνομα του πυγμάχου

Όμως το μακρινό πλέον 2000, ο 21χρονος τότε Τάσος Μπερδέσης είχε τραυματίσει θανάσιμα 18χρονο αντίπαλό του Θανάση Μηλιόρδο σε αγώνα προετοιμασίας στο στάδιο «Δημήτρης Τόφαλος». Τα τρία χτυπήματα που επέφερε ο Μπρδέσης τον άτυχο Θανάση Μηλιόρδο δύο στον αυχένα και ένα στην κάτω γνάθο αποδείχθηκαν μοιραία για τον 18χρονο, ο οποίος τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Τότε ο Μπερδέσης όσο και ο διαιτητής του αγώνα είχαν κατηγορηθεί  για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα ποινή φυλάκισης τριών χρόνων. Τελικά και οι δύο αθωώθηκαν ομόφωνα στο Εφετείο, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, «Live News», ο αδερφός του Θανάση Μηλιόρδου, Θωμάς, τόνισε ότι η οικογένειά του απελπίστηκε από τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα και από την στάση ορισμένων στην ομοσπονδία που όπως υποστηρίζει, τους έβαζαν εμπόδια.

«Άκρη δεν βγάλαμε, η ομοσπονδία πυγμαχίας εναντίον μας. Εννοώ ότι μας έλεγαν μη μαυρίσετε το άθλημα, μη χαλάσετε το άθλημα, μην το ένα, μην το άλλο… Εμείς φτάσαμε μέχρι τον Άρειο Πάγο, δεν βγάλαμε ποτέ άκρη».

Ποιος ήταν ο Θανάσης Μηλιόρδος

Ο Αθανάσιος «Θανάσης» Μηλιόρδος (Πάτρα 1982 - Πάτρα 15 Σεπτεμβρίου 2000) ήταν Έλληνας διεθνής αθλητής της πυγμαχίας . Ο Μηλιόρδος πέθανε μετά από χτυπήματα κατά την διάρκεια αγώνα πυγμαχίας σε ηλικία 18 ετών. Ήταν μέλος της προολυμπιακής εθνικής ομάδας και της αντίστοιχης παίδων. Το 1997 ήταν πρωταθλητής Ελλάδος παίδων στα 54 κιλά νικώντας στον τελικό τον Ν. Τραπεζοντίδη της Κοζάνης. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας το 1999 ήταν πρωταθλητής στα 60 κιλά νικώντας στον τελικό τον Ουζλιάν της ΑΕΚ].

Τον Σεπτεμβρίου του 2000, ο Μηλιόρδος σε αγώνα προετοιμασίας με τον Τάσο Μπερδέση του Π.Α.Ο. Πατρών έπεσε κάτω αναίσθητος μετά από τρία χτυπήματα, δύο στον αυχένα κι ένα στη γνάθο. Ο αγώνας ήταν φιλικός και οι δύο αθλητές είχαν προκριθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων της ίδιας χρονιάς στην Βουδαπέστη. Ο Μηλιόρδος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου όπου μπήκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Μετά έξι ημέρες ο Μηλιόρδος πέθανε και τάφηκε στο χωριό της οικογένειάς του το Καστράκι Αιτωλοακαρνανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA