Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κλίμα οδύνης η Κρήτη αποχαιρετά την 44χρονη, που άφησε την τελευταία της πνοή στο ΠΑΓΝΗ, νικημένη από τις επιπλοκές της θρόμβωσης που προκλήθηκαν στον οργανισμό της λίγα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Μιλώντας για την τραγική κατάληξη της γυναίκας ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, άφησε να εννοηθεί ότι η κατάσταση της 44χρονης ήταν εξ αρχής επιβαρυμένη και δεν είχε πολλές ελπίδες να αναστραφεί.

«Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό. Είχε ελάχιστες ελπίδες» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Απ’ όσο γνωρίζω είναι ο μοναδικός θάνατος στη χώρα μας που συνδέεται με το εμβόλιο. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου, της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού στην οικογένεια. Μίλησα μαζί της τη μέρα που ήρθε στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτή την εξέλιξη» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλακόπουλος για εμβόλια: Δοκιμάζονται και σε ηλικίες 6 μηνών έως 12 ετών

Συμπλήρωσε δε, πως έχει μιλήσει και με τον σύζυγό της, ο οποίος μάλιστα όχι μόνο δεν είναι από τους αρνητές του εμβολιασμού, αλλά αντίθετα προσπαθούσε να πείσει και όσους είχαν ενδοιασμούς ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν. «Τον είδα τον σύζυγο πριν το τραγικό συμβάν, είχα μιλήσει μαζί του. Δικαίως έχει το παράπονο και η οικογένειά του, "γιατί σε αυτούς". Όχι μόνο δεν ήταν από τους αρνητές του εμβολιασμού, αλλά έκανε και προπαγάνδα υπέρ του εμβολίου. Πήγαινε από σπίτι σε σπίτι να πείσει τον κόσμο» δήλωσε.

Η Γλυκερία Μανουσάκη ήταν μητέρα τριών παιδιών. Στο χωριό της, τη Λοχριά Αμαρίου επικρατεί απέραντη θλίψη κι όλοι ζητούν απαντήσεις για τον θάνατό της, καθώς όπως αναφέρει και το στενό οικογενειακό της περιβάλλο0ν, δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Φίλοι και συγγενείς αποχαιρετούν σήμερα Τρίτη στις 4 το απόγευμα τη 44χρονη Γλυκερία.

Τι ζητά στην επιστολή ο σύζυγος

Σε επιστολή του ο σύζυγος της θανούσης, Μανώλης Κρυοβρυσανάκης ζητά τη διακοπή της χορήγησης του εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών. Όπως αναφέρει, «με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο VITT που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το Αstra Zeneca. Η γυναίκα μου πέθανε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”, ζώσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη, όπως και τώρα που ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για τη δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της AstraΖeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου. Είναι πια γνωστό - και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας - ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά ένα κρούσμα στο εκατομμύριο, αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο. Θα έπρεπε η Πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες. Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει τη χορήγησή του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά. Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δε μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ. Διαπίστωσα την προσπάθειά τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν».

Συλλυπητήρια από τη Μ. Θεοδωρίδου

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκίνησε τη χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας, που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με AstraΖeneca. H κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως η 44χρονη Γλυκερία από την Κρήτη «έφυγε λόγω του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης με θρομβοπενία, που οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca».

Η είδηση του θανάτου της 44χρονης Γλυκερίας Μανουσάκη, που όλο αυτό το διάστημα έδινε τη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή της στην εντατική μονάδα του ΠΑΓΝΗ, έπειτα από θρόμβωση που υπέστη λίγα 24ωρα από τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, έχει προκαλέσει θλίψη σε όλη την Κρήτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA