Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 θα γίνονται δεκτά στα δημοσιά νηπιαγωγεία όλης της χώρας τα παιδιά 4 ετών, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ στα παιδιά αυτά θα αρχίσει και η εκμάθηση των αγγλικών μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες 2021: Πότε πρέπει να κάνουν τα self test οι μαθητές - H Κεραμέως για τα μέτρα προστασίας

«Από τον Σεπτέμβριο θα γίνονται δεκτά στα δημόσια νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά τεσσάρων ετών και στα παιδιά αυτά θα αρχίσει  και η εκμάθηση των αγγλικών», σημείωσε η υπουργός, υπογραμμίζοντας πως οι διεθνείς μελέτες δείχνουν πως, στις ηλικίες αυτές, τα παιδιά έχουν πολύ αυξημένες μαθησιακές ικανότητες, που τους επιτρέπουν να προσλαμβάνουν με ιδιαίτερη ευκολία τα ερεθίσματα. Αναφορικά με την εκμάθηση των αγγλικών, μάλιστα, η Νίκη Κεραμέως διερωτήθηκε γιατί θα πρέπει να μαθαίνουν αγγλικά τα παιδιά μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Δυνατότητα υποβολή αίτησης σε δημόσιο ΙΕΚ

Mιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - που επανέρχεται από φέτος - τονίζοντας ότι «θα ήταν το πιο εύκολο για μας να πούμε μπείτε όλοι ελευθέρα στο Πανεπιστήμιο, άλλα αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα ιδία τα παιδιά ούτε για το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Σημείωσε, παράλληλα, πως από φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα στους υποψήφιους να συμπληρώσουν και τα δικαιολογητικά τους για να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ, καθώς, όπως υπογράμμισε, εκεί υπάρχουν «περιζήτητες ειδικότητες». Η Νίκη Κεραμέως, στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε πως τα παιδιά θα πρέπει να έχουν εναλλακτικές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA