ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/06/2021 23:47

Τουρκία: Ελληνίδα καταγγέλλει «ομηρία» 43 ωρών μαζί με τον γιο της στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε κρατούμενη για 43 ολόκληρες ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης περιέγραψε η διδάκτωρ Λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου

Τουρκία: Ελληνίδα καταγγέλλει «ομηρία» 43 ωρών μαζί με τον γιο της στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Αστυνομικές δυνάμεις έξω από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Τις στιγμές αγωνίας που έζησε όντας για 43 ώρες στα κρατητήρια του αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης, όπου βρέθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο της Ιάσωνα, περιέγραψε η διδάκτωρ Λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου. Η κυρία Ευσταθιάδου εξήγησε πώς μία τυπική επίσκεψη σαν τις συχνές που πραγματοποιούσε στην Τουρκία εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά, αφού μόλις πάτησε το πόδι της στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενημερώθηκε ότι της έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Ακόμα όπως λέει οι αρχές του αεροδρομίου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα τόσο από την ίδια όσο και από τον γιο της και η ανάκριση ήταν συνεχής.

Διαβάστε ακόμη: Greek Mafia: Οι 5 συμμορίες που ελέγχουν την Αθήνα - Πώς ο κορονοϊός μείωσε τον τζίρο τους

«Ήμασταν σ’ ένα χώρο που δεν είχε παράθυρα, δεν είχε ρολόι, οπότε η αναμονή και η προσμονή του επόμενου χτυπήματος της πόρτας για το τι θα συμβεί ήταν συνεχόμενη για 43 ολόκληρες ώρες. Ο ένας έπαιρνε δύναμη από τον άλλον», είπε αρχικά η κυρία Ευσταθιάδου.

«Κατάσχεσαν όλα τα πράγματά μου και το κινητό μου τηλέφωνο. Με κρατούσαν σε φανερά παράνομους κρατούμενους και εκτελούσαν ψυχρά, βασανιστικά και εξαντλητικά το γράμμα του νόμου. Με ρώτησαν τι δουλειά έχω εκεί. Αν έχω δουλέψει στην Τουρκία που φυσικά δεν έχω δουλέψει. Αν έχω σχέση με τους Γκιουλενιστές. Αν έχω σχέση με τους Κούρδους», προσέθεσε.

Το να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπου πραγματοποιεί έρευνα σε θέματα λαογραφίας δεν την απέτρεψε ούτε η απαγόρευση εισόδου που είχε επιβληθεί στον σύζυγό της πριν ακριβώς έναν χρόνο, στον οποίο επίσης δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις.

«Προσπαθούσαν να μας εξαντλήσουν ψυχολογικά αλλά δεν το κατάφεραν. Δεν φοβήθηκα, ήμουν ψύχραιμη. Ίσως γιατί έπρεπε πρώτα απ’ όλα α προστατέψω το παιδί μου, το οποίο επέμεινα και το είχα μαζί μου, αν και μου είπαν ότι πρέπει να μεταφερθεί στα κρατητήρια των ανδρών», κατέληξε η κυρία Ευστασιάδου και προσθέτει ότι σκοπεύει να καταθέσει ένσταση στο τουρκικό προξενείο για τους λόγους που της έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ