Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna θα μπορούν να εμβολιάζονται για τον κορονοϊό οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών από τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά.

Διαβάστε ακόμη: Χρούσος για εμβόλια σε παιδιά 12 - 15 ετών: Πρώτα να γίνουν εμβολιασμοί σε ενήλικες

Μέχρι στιγμής, και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού της Johnson & Johnson, με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 νέοι αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι. Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, είπε ότι ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA